Historie

Jesma navnet går mere end 100 år tilbage i tiden, hvor hovedproduktionen var transport og dosering til korn- foderstof- og fiskemelsindustrien. Op igennem 60`erne og 70`erne blev Jesma et internationalt firma, som bl.a. byggede turn-key anlæg world-wide.

I 1980 udvidede man firmaet med en afdeling, der udelukkende beskæftigede sig med vægte til kontinuerlige vejning og doseringsopgaver samt data-opsamling

 I 1994 blev vægtafdelingen udskilt fra moderselskabet til et selvstændigt selskab med navnet Jesma vejeteknik A/S.

 I foråret 2009 flyttede Jesma til et helt nyt domicil på Helsingørvej i Vejle. Flytningen gav mulighed for at etablere et testcenter, hvor der arbejdes med produktudvikling. Det er også muligt for kunder at sende materiale til test i testcenteret, så en vægtløsning kan konstrueres med det pågældende materiale i tankerne.

I december 2009 opkøbte Jesma Dansk Vægt Industri (DAVI) som en del i en strategi, om at blive totalleverandør af vægte og vejesystemer. Opkøbet gav Jesma en stor serviceafdeling med 9 serviceteknikere, hvoraf 4 af disse nu er uddannet måletekniske inspektører. Udover en stærkt forøget serviceafdeling udvidede Jesma også programmet af statiske vægte betydeligt. 

 I dag drives Jesma Vejeteknik som et 100 % dansk ejet selskab, der i dag beskæftiger ca. 25 dygtige medarbejdere